En aquest article t’explicarem els errors que cal evitar en triar un nou ERP.

El software de gestió empresarial o ERP, és una eina essencial per a la gestió de tot tipus d’empreses, ja siguin petites, mitjanes o grans; per això és fonamental saber triar el software adequat.

A més, cal destacar que cada empresa és única, per la qual cosa té unes característiques i necessitats diferents de les altres.

Els errors que cal evitar en triar un nou ERP

No tenir en compte les necessitats de l’empresa:

És molt important fer una anàlisis prèvia per a conèixer les necessitats presents i futures de l’empresa; ja que l’ERP que triïs haurà de durar en el temps, per la qual cosa és important que sigui escalable.

Triar un programa molt simple o molt difícil d’utilitzar:

L’ERP que triïs ha de ser el més intuïtiu possible i cobrir totes les necessitats i particularitats del teu negoci. Has de tenir en compte que un software massa simple potser no cobrirà totes les necessitats i, un molt complex, potser té funcionalitats que no utilitzaràs.

Triar un programa desfasat o que no s’actualitza:

No pensar en el futur és un error molt comú. És important que l’ERP que triïs s’actualitzi. A més, ha de ser escalable i flexible, que tingui la capacitat d’adaptar-se als reptes que el mercat en constant evolució exigeixi.

Si tries un software que no s’actualitzarà o que en poc temps deixaran de donar suport tècnic, correràs el risc d’haver de canviar de sistema, abans del que tenies previst.

Guiar-te només pel preu a l’hora de decidir:

Moltes empreses cauen en l’error de decidir el seu ERP en funció del preu. Això és un gran error ja que, d’aquest ERP dependrà informació vital per a l’empresa.

Has de contemplar el canvi d’ERP com una inversió que t’ajudarà a optimitzar els processos de la teva empresa i a guanyar temps, no has de veure-ho com una despesa.

No implicar als empleats en el procés:

En alguns casos és important comptar amb la opinió del responsable del departament perquè pugui fer-se una idea sobre les funcionalitats i l’ús que té el programa, ja que ell serà el que coneixerà millor els processos del seu departament.

Optar per un proveïdor sense experiència:

En aquest cas, t’aconsellem que busquis informació sobre el proveïdor i que, en el cas de ser possible, sol·licitis referències a altres empreses del teu sector que ja estiguin treballant amb ell.

No pensar en una solució especialitzada:

Un dels errors més comuns és buscar una solució sense conèixer si aquesta està dissenyada per a un sector en concret. Nosaltres, som desenvolupadors de solucions horitzontals i verticals per a SAP Business One, amb les que oferim solució als sectors: Moda i Calçat, Comerç Minorista (Retail), Industria del Procés, Maquinaria i Components, Transport i Logística, Distribució Majorista, Productes de Consum, Enginyeria i Construcció, Alta Tecnologia i Productes Químics. A tots aquests donem solució mitjançant les nostres SGI Solutions.

No tenir en compte la migració de dades des del sistema actual:

És important que tinguis en compte la migració de dades des del sistema actual al nou ERP, ja que disposes de l’historial de la trajectòria de l’empresa i són dades que, a ser possible, no hauries de perdre.

Estarem encantats d’atendre’t i resoldre els teus dubtes

    En completar el present formulari, autoritzes expressament a GSP, com a responsable del tractament de les dades personals que ens facilites, a tramitar la sol·licitud d'informació de conformitat amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades. Podràs exercir els teus drets que es detallen en el nostre Avís Legal Avís legal mitjançant el correu marketing@gsp.es.

    Conservarem les teves dades fins que ens diguis el contrari.