Un MES (Manufacturing Execution System) és un software pel control de la producció. Aquest monitoritza i documenta la gestió de la planta de producció.

Aquest software té la funció de connectar, supervisar i controlar els sistemes de fabricació i fer un seguiment de les dades de producció en temps real. Aquest sistema té com a objectiu assegurar les operacions de fabricació i optimitzar el rendiment.

El MES ha d’estar integrat en l’ERP. L’ERP és l’encarregat de gestionar tots els processos de negoci de l’empresa, però, pel contrari, no està especialitzat en la gestió de la producció a planta. El MES disposa d’informació més detallada de la producció (traçabilitat, maquinària, operaris, etc.)

És per això, que ambdós sistemes es necessiten. Ambdós sistemes, MES i ERP, operen integrats i es comuniquen constantment.

Cal destacar la importància del sistema MES en la planificació de la producció en la Indústria 4.0, en la que la digitalització i la integració dels processos de la cadena de subministrament són rellevants.

Resumint, un MES connecta monitors i controls als sistemes de producció i fluxos de dades d’una planta de producció, per a poder fer el seguiment i la recuperació de dades del procés productiu en temps real.

Tens algun dubte? Necessites més informació? Pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant el formulari següent.

Estarem encantats d’atendre’t i resoldre els teus dubtes

    En completar el present formulari, autoritzes expressament a GSP, com a responsable del tractament de les dades personals que ens facilites, a tramitar la sol·licitud d'informació de conformitat amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades. Podràs exercir els teus drets que es detallen en el nostre Avís Legal Avís legal mitjançant el correu marketing@gsp.es.

    Conservarem les teves dades fins que ens diguis el contrari.