Un MES (Manufacturing Execution System) és un software pel control de la producció. Aquest monitoritza i documenta la gestió de la planta de producció.

Aquest software té la funció de connectar, supervisar i controlar els sistemes de fabricació i fer un seguiment de les dades de producció en temps real. Aquest sistema té com a objectiu assegurar les operacions de fabricació i optimitzar el rendiment.

El MES ha d’estar integrat en l’ERP. L’ERP és l’encarregat de gestionar tots els processos de negoci de l’empresa, però, pel contrari, no està especialitzat en la gestió de la producció a planta. El MES disposa d’informació més detallada de la producció (traçabilitat, maquinària, operaris, etc.)

És per això, que ambdós sistemes es necessiten. Ambdós sistemes, MES i ERP, operen integrats i es comuniquen constantment.

Cal destacar la importància del sistema MES en la planificació de la producció en la Indústria 4.0, en la que la digitalització i la integració dels processos de la cadena de subministrament són rellevants.

Resumint, un MES connecta monitors i controls als sistemes de producció i fluxos de dades d’una planta de producció, per a poder fer el seguiment i la recuperació de dades del procés productiu en temps real.

Tens algun dubte? Necessites més informació? Pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant el formulari següent.

Estarem encantats d’atendre’t i resoldre els teus dubtes

    Les dades personals, facilitades voluntàriament, seran incorporades en un fitxer automatitzat titularitat de Global Software Partner amb la finalitat d’atendre i gestionar els dubtes i les consultes dels nostres consumidors. Acceptant les condicions generals de la nostra pàgina web, expressades en l’apartat Avís legal, dones el teu consentiment exprés i inequívoc per rebre la resposta a la teva sol·licitud a l’adreça de correu electrònic facilitada. En qualsevol moment, podràs exercitar els teus drets d’accés, rectificant, cancel·lant i l’oposició dirigint un escrit a la direcció marketing@gsp.es.