Quines novetats tecnològiques sorprendran en 2023? Syntonize, consultora de desenvolupament digital ha fet un llistat de les tecnologies que sorprendran en l’any que entra.

Realitat virtual

Les tecnologies relacionades amb la realitat virtual continuaran creixent en 2023 com estant fent fins ara. Els avanços del proper any se centraran en els processadors gràfics, la potència dels dispositius electrònics i en la millora dels dispositius de realitat virtual. No només la indústria dels videojocs aprofitarà aquests avanços; per exemple, l’educació utilitzarà la realitat virtual per a potenciar les àrees d’aprenentatge; i el turisme podrà realitzar visites turístiques a ciutats que ja no existeixen.

Què és? La realitat virtual consisteix en la creació d’un entorn o escenari fictici o simulat amb aparença real, que permet que l’usuari es traslladi a qualsevol lloc o situació com si realment estigués en aquell entorn.

Criptografia i xifrat

El proper any es parlarà molt de la “criptografia de grilla”. Aquesta és una tecnologia que s’avança als objectius dels ciberdelinqüents  mitjançant l’ocultació de dades dels usuaris dins de les estructures algebraiques complexes.

WiFi 7

Encara que l’arribada oficial del WiFi 7 està prevista per a principis de 2024, diversos gegants de la indústria ja estan fent les primeres proves. Aquest WiFi tindrà una velocitat ultraràpida (fins a 2,4 vegades més) i baixa latència. A més, podrà suportar la tecnologia de modulació d’amplitud de quadratura en 4K, així com utilitzar canals en 320 MhZ. Amb la tecnologia multienllaç que incorporarà, serà possible agregar múltiples canals amb diferents freqüències al mateix temps. És possible que amb el WiFi 7 inclús podem reemplaçar la connexió a Internet per cable.

Intel·ligència Artificial en manufactures

L’ús de la IA permetrà l’organització i el processament de dades d’algoritmes intel·ligents per a optimitzar la producció i la qualitat, amb el que s’esperen reduir fins a un 50% del desaprofitament i així tenir una producció més sostenible.

Computació quàntica

Permetrà la resolució de problemes complexes, com les reaccions químiques a través de simulacions per a crear, per exemple, de nous medicaments, disminuir les emissions o inclús reduir els cicles de desenvolupament de productes i estalvi de costos d’I+D.

Avanços mèdics

El 2023 portarà avanços mèdics en la detecció primerenca de malalties com el càncer, amb l’avaluació  de diagnòstic millorada, millor tecnologia de seqüenciació del genoma i major precisió. La tecnologia també permetrà una revolució dels tractaments: l’edició de gens i la immunoteràpia tindran molts menys efectes secundaris i aportaran majors beneficis en un menor temps.

La fi de les contrasenyes

Per a FIDO Alliance -associació d’empreses que el seu objectiu és l’eliminació o reducció de l’ús excessiu de contrasenyes-, les contrasenyes són les responsables del 80% de les filtracions de dades, degut al mal ús que fan d’elles la majoria de les persones. La intenció d’aquesta associació és la substitució de les contrasenyes tradicionals per sistemes biomètrics com la detecció del rostre, la veu o les empremtes dactilars.

Font: Syntonize

Estarem encantats d’atendre’t i resoldre els teus dubtes

    En completar el present formulari, autoritzes expressament a GSP, com a responsable del tractament de les dades personals que ens facilites, a tramitar la sol·licitud d'informació de conformitat amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades. Podràs exercir els teus drets que es detallen en el nostre Avís Legal Avís legal mitjançant el correu marketing@gsp.es.

    Conservarem les teves dades fins que ens diguis el contrari.