L’entrada en vigor de la Zona Única Europea de Pagaments (SEPA) s’ha prolongat el termini fins al dia 1 d’agost de 2014.

L’entrada estava prevista pel pròxim dia 1 de febrer, data en la qual tots els bancs i les empreses havien d’estar preparats pel canvi. Aquest nou any, la Comissió Europea ha considerat que les empreses i els consumidors encara no estaven suficientment informats i concedeix una pròrroga per adaptar-se a la SEPA. Les adaptacions i les migracions informàtiques fins al nou sistema SEPA encara estaven lluny d’arribar al 100%.

Què és la SEPA?

És la zona que permet a empreses, ciutadans i agents econòmics fer i rebre pagaments en euros, amb les mateixes condicions, obligacions i drets. Aquesta zona permet realitzar interaccions independentment de la seva ubicació i indiferentment de si aquests pagaments impliquen o no processos transfronterers.

Quins països abasta la zona SEPA?

El territori que forma part de la creació del mercat únic de pagaments en euros compren a 34 països: els 28 països membres de la Unió Europea, així com Liechtenstein, Mònaco, Noruega, Islàndia, Suïssa i San Marino.

Tot i que la pròrroga proposada per la Normativa SEPA s’estén fins a l’1 d’agost del 2014, aquesta ha de ser ratificada per l’Eurocàmera i els Governs abans del pròxim 1 de febrer. No obstant això, a partir d’aquesta data, qui ho desitgi podrà aplicar ja el sistema SEPA, si bé es continuaran acceptant els pagaments, transferències o rebuts domiciliats, amb el procediment actual.

GSP ha creat una programa adaptant la Norma 19 al format SEPA Estàndard. És totalment gratuït pels qui paguen la Quota de Manteniment. Pot instal·lar-se a tots els clients SAP (versions anteriors a 9.0), Visual i FDS.

Només es facturaran les hores d’instal·lació.

Normativa SEPA

Estarem encantats d’atendre’t i resoldre els teus dubtes

    Les dades personals, facilitades voluntàriament, seran incorporades en un fitxer automatitzat titularitat de Global Software Partner amb la finalitat d’atendre i gestionar els dubtes i les consultes dels nostres consumidors. Acceptant les condicions generals de la nostra pàgina web, expressades en l’apartat Avís legal, dones el teu consentiment exprés i inequívoc per rebre la resposta a la teva sol·licitud a l’adreça de correu electrònic facilitada. En qualsevol moment, podràs exercitar els teus drets d’accés, rectificant, cancel·lant i l’oposició dirigint un escrit a la direcció marketing@gsp.es.