Des de fa alguns mesos es parla de les despeses que produeix la devolució online. L’augment de les vendes en els ecommerces i en els Marketplaces, per la facilitat que té l’usuari de comprar, ha disparat considerablement les operacions; fet que multiplica el trànsit de mercaderies i la despesa econòmica que això suposa.

Les vendes online han crescut exponencialment els últims anys, fet que va fer que s’assentés més durant la pandèmia. És molt fàcil comprar des de la comoditat del sofà de casa, provar-te’l i si no t’agrada tornar-lo còmodament, també, des de casa. Això ha produït un augment de les devolucions online des dels domicilis dels clients. Generant una despesa econòmica i medi ambiental incalculable que moltes empreses no estan disposades a assumir.

És per això, que des de fa alguns mesos s’està parlar de cobrar per retornar productes online amb recollida a domicili. Aquesta tendència s’està començant a expandir, sobretot, entre les grans marques de roba; que segueixen oferint la devolució gratuïta a les seves botigues – que veuen augmentat el seu trànsit com a conseqüència de les devolucions online.

Les despeses de les devolucions online dupliquen les de les entregues, ja que la logística inversa requereix personal que verifiqui les devolucions quan es recepcionen. A això s’ha d’afegir el cost que suposa per a les distribuïdores.

*Segons un estudi realitzat per EAE Business School, els consumidors espanyols va retornar el 50% de les compres online realitzades durant el Black Friday. Espanya és el quart país d’Europa amb un volum més gran de devolucions online, xifra que és superior a la registrada en els períodes en els que no hi ha cap campanya promocional especial (30%).

El negoci de la revenda de les devolucions

Algunes plataformes d’ecommerce, com Amazon, ha creat Amazon Returns. Aquesta, té el propòsit de mitigar les despeses que suposen les devolucions online, revenent els productes que no es poden tornar a vendre. Els productes que no es poden vendre de nou, es venen de nou per un altre canal (diferent al canal convencional), en el qual el client accepta que el producte és una devolució i per la qual cosa pot ser que no estigui en perfecte estat, com ho estaria si fos nou.

Reemborsaments sense retornar l’article

En moltes ocasions, algunes plataformes de comerç electrònic han optat per reemborsar el preu dels articles retornats sense que el client retorni l’article. D’aquesta manera s’aconsegueix un benefici per ambdues parts: l’ecommerce s’estalvia la despesa de la devolució i el client és obsequiat amb el producte i a més no ha de gestionar la devolució.

Estarem encantats d’atendre’t i resoldre els teus dubtes

    En completar el present formulari, autoritzes expressament a GSP, com a responsable del tractament de les dades personals que ens facilites, a tramitar la sol·licitud d'informació de conformitat amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades. Podràs exercir els teus drets que es detallen en el nostre Avís Legal Avís legal mitjançant el correu marketing@gsp.es.

    Conservarem les teves dades fins que ens diguis el contrari.