En aquest article mostrarem les característiques principals que comparteixen les Solucions Horitzontals.
Primerament, farem un breu resum de la definició de Solucions Horitzontals.
Es defineix com a Solucions Horitzontals aquelles que estan dissenyades per a satisfer les necessitats específiques d’una indústria o sector; per la qual cosa té un abast més ampli i poden ser implantades en diferents contextos.
- Aplicabilitat. S’han dissenyat per a utilitzar-se en diferents indústries i negocis.
- Escalabilitat. S’adapten a diferents mides d’empresa, a més de créixer amb el negoci segons les necessitats de l’empresa.
- Interoperabilitat. Mostren compatibilitat amb una gran varietat de sistemes i plataformes. A més, permet la integració amb altres eines i aplicacions.
- Personalització i configuració. Ofereixen opcions de personalització per a satisfer les necessitats específiques dels negocis. Permeten una configuració específica sense la necessitat de desenvolupar solucions noves.
- Rendibilitat. Solen ser més rentables que les Solucions Verticales, ja que el seu desenvolupament i manteniment és per a un mercat més ampli (ja que la poden utilitzar un major número de negocis). A més, com la poden utilitzar més sectors empresarials, els costos de desenvolupament i manteniment es distribueixen entre molts usuaris.
- Innovació Continua. Els proveïdors inverteixen en l’evolució constant i actualitzacions, ja que el mercat és ampli.
- Fàcil implantació. Solen ser més fàcils i ràpides d’implantar, per la seva naturalesa estandarditzada.
- Suport. Compten amb un suport tècnic robust.
- Facilitat d’adopció. Gràcies a tenir les interfícies estandarditzades, els usuaris aprenen a utilitzar-la amb major facilitat.
- Multiplataforma. Estan dissenyades per a funcionar en múltiples sistemes operatives i dispositius.
- Seguretat. Compten amb unes característiques de seguretat molt robustes per a protegir les dades de l’empresa.
- Compliment de normatives i regulacions. Compten amb les característiques necessàries per a ajudar a les empreses a complir amb les normatives i regulacions vigents.
- Optimització de processos. Permeten l’automatització i optimització d’una gran varietat de processos empresarials.
- Analítica i reportis. Inclouen eines d’anàlisi i generació de reportis que ajuden a les empreses a prendre decisions basades en dades.
- Serveis SaaS. S’ofereixen sota el model SaaS (Software as a Service), el que permet a les empreses pagar per l’ús, en lloc de realitzar grans inversions inicials per la implantació.
- Ecosistema de complements i extensions. Hi ha un ampli ecosistema de complements, plugins i extensions desenvolupades per tercers amplien la funcionalitat de la solució.
Aquestes característiques i beneficis addicionals que reforcen la utilitat i versatilitat de les solucions, fent-les una bona opció per a aquelles empreses que busquen una eina per a la seva gestió diària.