A l’article d’avui parlarem de la Transformació Digital que han experimentat les pimes amb l’aparició de la crisis sanitària per la COVID-19.

Què és la Transformació Digital?

La Transformació Digital consisteix en l’aplicació de les noves tecnologies i eines digitals per a millorar l’eficiència, la productivitat, la qualitat dels processos i productes que ofereix una empresa. D’aquesta manera s’ofereix un valor afegit als clients i esdevé més competitiva. La Transformació Digital (TD) fa que les empreses es tornin més àgils, estalviïn temps i despeses, i obtinguin més clients més feliços.

La crisis deguda a la pandèmia de la COVID-19 ha accelerat el procés de TD de les empreses i al mateix temps ha posat de manifest que és una gran debilitat per a les petites i mitjanes empreses (pimes) espanyoles.

Cal destacar que el 99,8% de les empreses espanyoles són pimes i que, d’aquestes, només el 14% tenia un pla de digitalització abans de l’inici de la pandèmia, segons les dades de la Confederación Española de la Pequeña y Mediana Empresa (Cepyme).

La digitalització és la clau

La digitalització ha estat i és la clau per a la supervivència de les pimes. Les petites i mitjanes empreses espanyoles han hagut que reinventar-se i innovar per a fer front a la situació que ha generat la pandèmia. Sense aquest procés de Transformació Digital de les pimes, el 78% d’elles, haurien hagut de prendre decisions dràstiques com un tancament temporal, cessament definitiu o acomiadaments. (Segons l’estudi ‘Digitalización de las pymes en el contexto de la pandemia COVID-19’ portat a terme per la plataforma global de comerç electrònic Ebay i l’Intituto IO Sondea de Investigación de Mercados d’entre més de 1.000 pimes del territori nacional).

Amb l’impacte de la COVID-19, les empreses han hagut de fer un esforç per començar a utilitzar la comunicació digital, les videoconferències, l’emmagatzematge en el Núvol, etc. Tot i això, algunes d’aquestes, no s’han adaptat de manera satisfactòria als canvis digitals. Tant és així que, a finals de març de 2020, només el 5,44% de les empreses enquestades per la patronal es plantejaven invertir per a fer front a la crisis provocada per la pandèmia, molt per darrere d’altres mesures com el teletreball (48,04%).

A dia d’avui, el 93% de les pimes creu que el comerç online pot ajudar al petit i mitjà comerç perquè, entre altres coses, els permet vendre a un mercat més extens.

Per tant, és important i imprescindible que les pimes apostin per la TD. D’aquesta manera, guanyaran en competitivitat i brindaran millors experiències i serveis als clients; fet que es resumeix en una millora de la eficiència en els processos de la cadena de valor.

Fonts: 

Muypymes.com

Cincodias.elpaís.com

Estarem encantats d’atendre’t i resoldre els teus dubtes

    En completar el present formulari, autoritzes expressament a GSP, com a responsable del tractament de les dades personals que ens facilites, a tramitar la sol·licitud d'informació de conformitat amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades. Podràs exercir els teus drets que es detallen en el nostre Avís Legal Avís legal mitjançant el correu marketing@gsp.es.

    Conservarem les teves dades fins que ens diguis el contrari.