A l’article d’avui parlarem de la Transformació Digital que han experimentat les pimes amb l’aparició de la crisis sanitària per la COVID-19.

Què és la Transformació Digital?

La Transformació Digital consisteix en l’aplicació de les noves tecnologies i eines digitals per a millorar l’eficiència, la productivitat, la qualitat dels processos i productes que ofereix una empresa. D’aquesta manera s’ofereix un valor afegit als clients i esdevé més competitiva. La Transformació Digital (TD) fa que les empreses es tornin més àgils, estalviïn temps i despeses, i obtinguin més clients més feliços.

La crisis deguda a la pandèmia de la COVID-19 ha accelerat el procés de TD de les empreses i al mateix temps ha posat de manifest que és una gran debilitat per a les petites i mitjanes empreses (pimes) espanyoles.

Cal destacar que el 99,8% de les empreses espanyoles són pimes i que, d’aquestes, només el 14% tenia un pla de digitalització abans de l’inici de la pandèmia, segons les dades de la Confederación Española de la Pequeña y Mediana Empresa (Cepyme).

La digitalització és la clau

La digitalització ha estat i és la clau per a la supervivència de les pimes. Les petites i mitjanes empreses espanyoles han hagut que reinventar-se i innovar per a fer front a la situació que ha generat la pandèmia. Sense aquest procés de Transformació Digital de les pimes, el 78% d’elles, haurien hagut de prendre decisions dràstiques com un tancament temporal, cessament definitiu o acomiadaments. (Segons l’estudi ‘Digitalización de las pymes en el contexto de la pandemia COVID-19’ portat a terme per la plataforma global de comerç electrònic Ebay i l’Intituto IO Sondea de Investigación de Mercados d’entre més de 1.000 pimes del territori nacional).

Amb l’impacte de la COVID-19, les empreses han hagut de fer un esforç per començar a utilitzar la comunicació digital, les videoconferències, l’emmagatzematge en el Núvol, etc. Tot i això, algunes d’aquestes, no s’han adaptat de manera satisfactòria als canvis digitals. Tant és així que, a finals de març de 2020, només el 5,44% de les empreses enquestades per la patronal es plantejaven invertir per a fer front a la crisis provocada per la pandèmia, molt per darrere d’altres mesures com el teletreball (48,04%).

A dia d’avui, el 93% de les pimes creu que el comerç online pot ajudar al petit i mitjà comerç perquè, entre altres coses, els permet vendre a un mercat més extens.

Per tant, és important i imprescindible que les pimes apostin per la TD. D’aquesta manera, guanyaran en competitivitat i brindaran millors experiències i serveis als clients; fet que es resumeix en una millora de la eficiència en els processos de la cadena de valor.

Fonts: 

Muypymes.com

Cincodias.elpaís.com

Estarem encantats d’atendre’t i resoldre els teus dubtes

    Les dades personals, facilitades voluntàriament, seran incorporades en un fitxer automatitzat titularitat de Global Software Partner amb la finalitat d’atendre i gestionar els dubtes i les consultes dels nostres consumidors. Acceptant les condicions generals de la nostra pàgina web, expressades en l’apartat Avís legal, dones el teu consentiment exprés i inequívoc per rebre la resposta a la teva sol·licitud a l’adreça de correu electrònic facilitada. En qualsevol moment, podràs exercitar els teus drets d’accés, rectificant, cancel·lant i l’oposició dirigint un escrit a la direcció marketing@gsp.es.