La traçabilitat en la producció tèxtil és el seguiment que es realitza a tot el procés de producció i distribució dels productes, des del moment en el que es rep la matèria primera en l’aprovisionament fins que ho rep el client final quan ho rep el client final quan ho compra.

És el procés més important, ja que assegura els estàndards de qualitat de l’empresa i el client final.

La traçabilitat permet conèixer el ‘recorregut’ que ha fet l’article fins arribar a mans del consumidor final. D’on prové la matèria primera amb la que s’ha fet la samarreta que comprarà el client final de la cadena de valor? Conèixer tot aquest procés dota a l’empresa de transparència i l’apropa un mica més, en algunes ocasions, al seu compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient.

Gràcies a la Transformació Digital i a les noves tecnologies, actualment disposem de les eines que ens ajuden a conèixer la traçabilitat de la producció tèxtil. La Indústria Tèxtil és una de les indústries més complexes que hi ha, ja que, en la cadena de valor, moltes vegades, intervenen diferents països, proveïdors, productors i distribuïdors fins que arriba al consumidor final. Un procés molt llarg que ha de ser controlat per a disposar d’una total traçabilitat, per si en algun moment de la cadena de valor hi ha algun error, poder-lo solucionar.

Podríem dir que, conèixer la traçabilitat dels productes i tenir el control total de la cadena de valor és vital per a la indústria tèxtil. Especialment en un any en el que, l’eficiència dels processos productius i avançar-se al que ens depararà en un futur, són dos dels grans desafiaments d’aquesta indústria. S’ha de continuar superant els obstacles d’aprovisionament (que va deixar l’aturada de la pandèmia de la Covid-19), els problemes energètics, la crisi logística, etc i intentar avançar-se a allò que pot venir més endavant.

Comptar amb eines tecnològiques com pot ser el RFID és de gran ajuda, ja que ajuda a conèixer els productes que ha enviat el fabricant i els que han arribat per a la distribució o a botiga. Aquesta eina ajuda a trobar errors en la cadena de subministrament i logística. A més, és important tenir un Software ERP per a tèxtil integrat en tots els processos de la cadena de valor; per tal que cada un dels actors que intervenen en els processos coneguin l’estat de l’article en cada moment: producció, distribució, estoc, etc.

Com ja s’ha comentat anteriorment, la traçabilitat també ajuda a conèixer l’impacte que té la producció d’un producte en el medi ambient i en la societat, contemplant també aquells que s’han produït però que finalment no s’han venut.

Estarem encantats d’atendre’t i resoldre els teus dubtes

    En completar el present formulari, autoritzes expressament a GSP, com a responsable del tractament de les dades personals que ens facilites, a tramitar la sol·licitud d'informació de conformitat amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades. Podràs exercir els teus drets que es detallen en el nostre Avís Legal Avís legal mitjançant el correu marketing@gsp.es.

    Conservarem les teves dades fins que ens diguis el contrari.