La Traçabilitat en la Indústria Química és un dels processos més importants per a assegurar els estàndards de qualitat de l’empresa i, que es compleixi amb la normativa i exigència d’aquesta indústria. En aquest article parlarem sobre com la Transformació Digital i les noves tecnologies ajuden en la traçabilitat dels productes en el sector químic.

Què és la Traçabilitat en la Industria Química?

La Traçabilitat és la capacitat de fer un seguiment de tots els processos, des de les matèries primeres fins que arriba al consumidor final. D’aquesta manera, quan es detecta un problema de qualitat, és més ràpid analitzar els productes afectats i el lloc de distribució d’aquests.

Aquest procés de control de qualitat, actualment s’aplica en diferents sectors, com en la indústria alimentària, la indústria química o farmacèutica, l’electrònica, etc.

El procés de la traçabilitat permet conèixer la composició i l’origen de les matèries primeres dels productes, els processos als quals ha estat sotmès, consumidors, etc.

A més, la traçabilitat ajuda a millorar la qualitat i assegura que aquesta està dins de l’estàndard de l’empresa i compleix amb la normativa vigent.

A la Indústria Química és vital la informació de:

  • Matèries primeres
  • Data de caducitat
  • Temperatura
  • Formulacions
  • Número d’article i/o lot
  • Etc

És necessari que les empreses de la Indústria Química tinguin un Software per a Química, especialitzat en el sector, i integrat a l’ERP que permeti tenir un control total sobre totes les operacions de negoci i els processos específics del sector. Aquesta solució especialitzada, SGI Chemical, permet el control complet de la traçabilitat, incloent tota la informació rellevant del producte (matèria primera, composició del procés, proveïdors, etc.).

 

Estarem encantats d’atendre’t i resoldre els teus dubtes

    En completar el present formulari, autoritzes expressament a GSP, com a responsable del tractament de les dades personals que ens facilites, a tramitar la sol·licitud d'informació de conformitat amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades. Podràs exercir els teus drets que es detallen en el nostre Avís Legal Avís legal mitjançant el correu marketing@gsp.es.

    Conservarem les teves dades fins que ens diguis el contrari.