Què és la RPA?

La RPA o l’Automatització Robòtica de Processos, Robotic Process Automation en anglès; és una eina que millora les capacitats de l’ERP, per la qual cosa és el complement perfecte.

Aquestes eines RPA, són aplicacions de software a través de les quals es poden configurar les tasques que han de ser automatitzades pels bots. Els bots es poden configurar perquè pugui desencadenar respostes, manipular dades i comunicar-se amb altres sistemes digitals.

La RPA porta uns anys transformant i millorant la manera d’operar de les empreses, agilitzant els processos interns i reduint la càrrega de treball mecànic que recau sobre operadors humans; la RPA aconsegueix que les tasques es realitzin de manera més ràpida, eficient i sense errors.

La RPA aconsegueix reduir considerablement les tasques dels humans que estan basades en regles que es repeteixen.

En quins processos empresarials podem aplicar la RPA? Podem aplicar una RPA integrada a l’ERP en compres, vendes, en la comunicació amb els proveïdors, generació d’informes, atenció al client, entre d’altres. La RPA es pot aplicar en una gran varietat de sectors: manufactura, logística, sanitat, etc.

Els avantatges de l’ús de la RPA

 • Redueix els costos, gràcies a la distribució eficient de les tasques. La RPA, permet que els empleats puguin centrar-se en les tasques més complexes, mentre que els robots poden realitzar les tasques més repetitives.
 • S’incrementa la productivitat, gràcies a que les diferents tasques es poden executar sense necessitat de realitzar cap pausa.
 • Augmenta la qualitat en els processos i es redueixen els errors.
 • Facilita la monitorització de les tasques i la elaboració d’auditories, eliminant les possibles inconsistències entre dades.
 • És un procés més ràpid i fàcil d’escalar o reduir verticalment segons sigui necessari.
 • Millor satisfacció del client, ja que els bots poden treballar sense interrupcions, redueixen el temps d’espera dels clients i generen una millor satisfacció en el client.
 • Treballadors més motivats, ja que s’alliberen de les tasques repetitives i es poden centrar en les tasques més estratègiques.

Estarem encantats d’atendre’t i resoldre els teus dubtes

  En completar el present formulari, autoritzes expressament a GSP, com a responsable del tractament de les dades personals que ens facilites, a tramitar la sol·licitud d'informació de conformitat amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades. Podràs exercir els teus drets que es detallen en el nostre Avís Legal Avís legal mitjançant el correu marketing@gsp.es.

  Conservarem les teves dades fins que ens diguis el contrari.