Què és la moda sostenible?

La moda sostenible és aquella que està basada en un model de producció basat en la sostenibilitat i la responsabilitat social. Aquesta, té com a prioritat reduir l’impacte mediambiental del procés de producció, mitjançant la utilització de materials ecològics i reduint la contaminació mediambiental i la petjada de carboni dels productes.

La moda sostenible té com a objectius:

  • Reduir les emissions de CO2.
  • Reduir la contaminació.
  • Reduir la sobreproducció de les peces.
  • Reduir els residus tèxtils.
  • Fomentar millors condicions econòmiques laborals.

Aquest any el concepte de moda sostenible tindrà una gran importància i inclús pot arribar a canviar el panorama en el sector tèxtil. Com a consumidors, és el moment de replantejar-nos com són els nostres hàbits de consum i canviar-los pel model econòmic basat en l’economia circular, pel que ja aposten diferents marques de moda.

Cal destacar que, molts consumidors ja són conscients d’aquesta problemàtica ambiental ocasionada, entre altres coses, per la moda; per la qual cosa està “obligant” al sector tèxtil a adaptar-se als requeriments del consumidor, cada vegada més preocupat per tenir cura de l’entorn i respectar els recursos que ofereix el planeta.

Es calcula que la indústria de la moda és responsable d’entre un quatre i deu per cent de les emissions anuals dels casos que causen l’efecte hivernacle. Amb dades com aquestes són amb les que podem veure la importància d’adoptar models basats en la moda sostenible.

Per a poder portar a terme aquest model de moda sostenible és necessari analitzar el cicle de vida de cada producte, per així veure quines son les fases i processos que generen un impacte més negatiu sobre el medi ambient; per tal d’enfocar les accions en aquells elements amb el poder contaminant més gran.

Estarem encantats d’atendre’t i resoldre els teus dubtes

    En completar el present formulari, autoritzes expressament a GSP, com a responsable del tractament de les dades personals que ens facilites, a tramitar la sol·licitud d'informació de conformitat amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades. Podràs exercir els teus drets que es detallen en el nostre Avís Legal Avís legal mitjançant el correu marketing@gsp.es.

    Conservarem les teves dades fins que ens diguis el contrari.