La integració amb el núvol és ja una realitat, malgrat que encara conviuen amb moltes solucions locals i inclòs solucions híbrides. ¿Com determinar que necessites i quin enfocament escollir?

Aplicacions basades en el núvol

Les aplicacions basades en el núvol proliferen a mesura que les empreses adopten el software com a servei (SaaS) com a forma de treballar, col·laborar i generar valor.

Al mateix temps, la quantitat d’opcions disponibles en el mercat per integrar aquestes aplicacions entre si i amb els sistemes locals està creixent.

Com a conseqüència, la integració en el núvol ha passat a ser una de les prioritats de qualsevol responsable d’IT o propietari d’una empresa en ple procés de digitalització.

Segons Gartner, el 2021, més del 75% de les organitzacions de mida mitjana i petita, hauran optat una estratègia d’IT multicloud o híbrida.

Encara que sembli molt fàcil en el paper, i el núvol és capaç de suportar-ho tot, hi ha un preu a pagar: la descentralització.

En paraules de Kevin Matheny, analista director sènior de Gartner, la descentralització pròpia del núvol “suposa un desafiament a l’hora d’integrar aplicacions com, per exemple, optimitzar els processos de negoci o aconseguir accés a temps real a les dades de diversos sistemes i proveïdors.”

Per aquest motiu, és tan important aconseguir les millors integracions en el núvol com encertar amb l’enfocament que permet maximitzar-les, ja que no hi ha una única forma d’aconseguir-ho.

Enfocaments d’integració en el núvol

Cada empresa és un món, i no sempre podem trobar una única solució que es pugui aplicar a tot el món. Considera els següents enfocaments d’integració en el núvol abans de decidir-te per cap.

Enfocament 1: Software de plataforma d’integració en el núvol

El software de la plataforma d’integració funciona millor quan es necessita administrar una gran cartera d’integracions i les dades han de transformar-se o modificar-se quan passen entre les aplicacions.

La seva competència principal és la capacitat de manejar integracions complexes.

Enfocament 2: iPaaS

La plataforma d’integració amb com servei (iPaaS) ofereix una funcionalitat semblant al software de la plataforma d’integració, però com un servei en el núvol allotjat.

És una millor opció per les organitzacions que busquen externalitzar els aspectes operatius d’integració, però tenen una funcionalitat més limitada per integrar-se profundament amb les aplicacions locals.

Enfocament 3: Eines per proveïdors de SaaS, integració en el núvol

Molts proveïdors de Saas ofereixen integracions preparades per utilitzar, i hi ha tercers que proporcionen extensions o complements que permeten una fàcil integració entre aplicacions.

Aquest enfocament funciona bé per usuaris no tècnics, ja que és fàcil d’implementar i actualitzar. Tanmateix, hi ha un preu a pagar: no són tan flexibles i cedeixes el control a un tercer.

Enfocament 4: Codi personalitzat d’integració en el núvol

Els equips de desenvolupament interns de l’empresa sempre poden crear una integració directa entre sistemes, sigui com una aplicació independent o dins d’una de les aplicacions que s’integren.

Encara que el codi personalitzat es pugui adaptar específicament a les necessitats d’integració, el conjunt d’habilitats per executar aquest projecte poden estar no disponibles a la teva empresa.

Enfocament 5: fPaaS

Algunes empreses estan aprofitant les plataformes de funcions com servei (fPaaS) per oferir un conjunt personalitzat de capacitats d’integració.

Aquest enfocament crea un conjunt d’integracions en lloc d’una sola. L’ús d’aquest enfocament requereix una habilitat substancial amb el desenvolupament de software orientat a funcions i arquitectures natives del núvol.

Has pres alguna decisió sobre quin enfocament d’integració en el núvol et convé més? Vols comentar-nos la teva experiència? T’esperem en els comentaris.

Estarem encantats d’atendre’t i resoldre els teus dubtes

    En completar el present formulari, autoritzes expressament a GSP, com a responsable del tractament de les dades personals que ens facilites, a tramitar la sol·licitud d'informació de conformitat amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades. Podràs exercir els teus drets que es detallen en el nostre Avís Legal Avís legal mitjançant el correu marketing@gsp.es.

    Conservarem les teves dades fins que ens diguis el contrari.