És important l’automatització i el control de qualitat a qualsevol indústria, però té més importància en les empreses del sector químic.

En els últims anys, l’automatització dels processos en la indústria química, ha canviat exponencialment gràcies a l’ús de dispositius que permeten quasi un control total de tots els processos. Això permet la detecció d’errors i la seva posterior quantificació, fet que genera respostes immediates i impedeix errors que poden ser controlats.

L’eficiència és el resultat d’una bona automatització de processos industrials.

Què és l’automatització de processos?

Es defineix com automatització de processos industrials, aquella que utilitza les màquines i altres equips tecnològics, com software o hardware, per a gestionar els processos de producció, fent un ús mínim de mà d’obra. L’automatització, busca controlar els processos més complexes, de manera òptima i minimitzant els possibles errors.

Actualment, fent un ús intel·ligent de la tecnologia, és possible automatitzar quasi tota la línia de producció.

Beneficis de l’automatització en la indústria química

  • Es redueixen els costos i s’optimitza l’ús de materials.
  • Millora la qualitat dels productes, gràcies als estrictes controls de qualitat dins i fora de la cadena productiva.
  • Tots els elements són iguals en finalitzar la línia de producció.
  • Augmenta la capacitat de producció.
  • Millora la seguretat de la línia de producció.

Les indústries estan implantant sistemes més globalitzats i intel·ligents, que siguin capaços d’automatitzar decisions pel seu compte de manera col·laborativa. Aquests sistemes permeten fer ús de la quarta revolució industrial o Indústria 4.0.

Com hem pogut veure en articles anterior, l’automatització de processos està lligada als processos de control de qualitat, per la qual cosa, en una empresa del sector químic és de vital importància.

Per tant, és necessari tenir un Software per a la Indústria Química, integrat a l’ERP, per a controlar tots els processos productius i operacions de negoci. La nostra Solució, SGI Chemical per al sector químic, permet una automatització de la producció i un control complet de la traçabilitat dels productes (matèries primeres, composicions, proveïdors, etc.).

 

Estarem encantats d’atendre’t i resoldre els teus dubtes

    En completar el present formulari, autoritzes expressament a GSP, com a responsable del tractament de les dades personals que ens facilites, a tramitar la sol·licitud d'informació de conformitat amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades. Podràs exercir els teus drets que es detallen en el nostre Avís Legal Avís legal mitjançant el correu marketing@gsp.es.

    Conservarem les teves dades fins que ens diguis el contrari.