La gestió d’inventari i vendes en una empresa de moda o calçat és una part fonamental, ja que controla i optimitza la disponibilitat de productes per a poder satisfer la demanda dels clients.

Una gestió eficaç de l’inventari permet mantenir uns nivells d’estic òptims, el que ajuda a minimitzar les despeses.

Importància de la gestió d’inventari en una empresa de moda o calçat

  • Optimització de la disponibilitat de productes. Tenir un bon inventari garanteix l’estoc disponible per a poder satisfer la demanada del mercat, per la qual cosa s’eviten trencaments d’estoc i es millora la satisfacció dels clients.
  • Redueix les despeses d’emmagatzematge. Tenir un inventari excessiu (i no necessari) fa que es creïn despeses d’emmagatzematge addicionals.
  • Prevé l’obsolescència. Els productes de moda i calçat, es regeixen per tendències i estacionalitat, per la qual cosa, una bona gestió d’inventari permet una rotació dels productes per a evitar l’obsolescència i redueix la quantitat de productes no venuts que es tornen obsolets.
  • Optimització del flux d’efectiu. Tenir un bon inventari actualitzat, permet optimitzar el flux d’efectiu en reduir la inversió en inventari excessiu i evitar la necessitat de liquidar productes a preus de descompte per a alliberar capital.
  • Millora la planificació de la producció i la compra. La gestió d’inventari proporciona dades importants sobre la demanda de productes i les tendències de vendes, el que ajuda a planificar la producció i les compres de matèries primeres de manera efectiva. Això redueix el risc d’excés o escassetat d’inventari.
  • Eficiència operativa. Una gestió òptima de l’inventari permet una operació més eficient en tota la cadena de subministrament, des de la recepció de matèries primeres fins que arriba als clients. Això es pot incloure l’optimització de rutes d’enviament, la reducció de temps d’espera i la millora de la productivitat del personal.

Tenir un software especialitzat per a gestionar l’inventari i les vendes en botigues físiques i online, permet controlar el flux de productes en l’inventari, des de la recepció de mercaderies a la venda al client.

El software especialitzat per a tèxtil, moda i calçat, SGI Moda, integrat en SAP Business One, és el mòdul més potent per a la gestió d’empreses de moda, calçat i complements; tant en empreses distribuïdores, fabricants i majoristes. Amb aquesta Solució tindràs el control i l’optimització de tots els processos de negoci, inclosa la fabricació, adaptat a les necessitats del sector, en un únic sistema.

Aquest mòdul proporciona les eines per a una gestió òptima dels processos d’aprovisionament, fabricació, emmagatzematge, gestió de comandes i canals de venda físics i online; sense importar si és una cadena de botigues o una fàbrica.

Resumint, la gestió eficaç de l’inventari i vendes en una empresa de moda o calçat necessita eines i sistemes especialitzats que permeten controlar el flux de productes, optimitzar la disponibilitat d’inventari i oferir una experiència de compra satisfactòria pels clients. A més, una bona gestió d’inventari contribueix significativament en l’èxit i la rendibilitat de l’empresa.

Estarem encantats d’atendre’t i resoldre els teus dubtes

    En completar el present formulari, autoritzes expressament a GSP, com a responsable del tractament de les dades personals que ens facilites, a tramitar la sol·licitud d'informació de conformitat amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades. Podràs exercir els teus drets que es detallen en el nostre Avís Legal Avís legal mitjançant el correu marketing@gsp.es.

    Conservarem les teves dades fins que ens diguis el contrari.