La planificació de recursos empresarials representa una nova i audaç visió per la distribució i com operen les empreses d’aquest sector. En aquest article donarem una ullada a com el software ERP ha aconseguit canviar el panorma de les indústries més complexes del món i els factors clau necessaris a l’hora d’escollir la solució tecnològica de producció i distribució més adequada per la teva empresa.

ERP: l’assegurança definitiva per la cadena de subministrament

Quan la teva empresa de producció es converteix en global, arriba a més persones, compta amb proveïdors més complexes i s’estén per mercats encara sense explorar.

Tanmateix, tots aquests avantatges també tenen un cost, segons l’Institut Internacional de Gestió de Risc, la meitat de les empreses pateixen cada any, almenys, una interrupció en la seva cadena de subministrament i quasi el 55% d’aquestes interrupcions té un cost de més de 25 milions de dòlars per l’empresa. És més, una de cada cinc suposa un cost de més de 500 milions, una xifra gens negligible.

Creus que el teu negoci seria capaç d’absorbir una pèrdua de 500 milions i seguir endavant? No sembla factible, veritat?

ERPs per empreses distribuïdores

La millor manera de gestionar una potencial pèrdua, com tota empresa asseguradora sap, és prevenir-la abans que succeeixi.

El software ERP ajuda a les empreses fabricants i distribuïdores a fer prediccions sobre les possibles interrupcions d’operacions abans que succeeixin mitjançant l’ús de funcionalitats d’anàlisi. Proporciona informació basada en dades que evita problemes que suposin una gran pèrdua econòmica.

Entre els factors clau a l’hora d’escollir la millor solució tecnològica en el sector de producció destaquen:

Visibilitat per tots, en tots els canals, en qualsevol lloc

Saps el que és una sitja operativa o informativa? La informació o les operacions estan aïllades de la resta de l’organització, impedint que el coneixement flueixi o que l’empresa sigui eficient.

Quan estem parlant, tanmateix, d’una empresa que connecta diferents socis comercials, països, cultures i monedes, les coses es compliquen.

No es tracta solament d’enderrocar murs entre departaments, sinó de gestionar operacions i informació sense la qual l’empresa no pot ser eficient.

Per això, les empreses distribuïdores han de ser capaces de comptar amb un software que faciliti les diverses ramificacions financeres i operatives del comerç transfronterer.

Experiència de client

Una solució tecnològica de producció o distribució no només beneficia a l’organització. El client actual demana estar informat de l’estat de les comandes, així com el compliment dels terminis. En altres paraules, demana la transparència que pot facilitar una solució ERP avançada com SAP Business One.

Aquesta comunicació a temps real amb el client beneficia als clients i els manté contents i feliços. I no només afecta aquelles empreses que ofereixen productes globals, si l’abast de l’empresa és local, seguirà necessitats de solucions mòbils que permetin als treballadors col·laborar i estar operatius allà on vagin.

Automatitzacions que augmenten l’eficiència gràcies a una solució tecnològica de producció

El software ERP adequat pot ensenyar-te molt als usuaris, sobretot, com simplificar les tasques.

Degut principalment a la quantitat de peces mòbils que formen part dels processos de fabricació i entrega, és crucial simplificar els processos al màxim per assegurar que l’eficiència es maximitza.

Per exemple, una simple devolució en un negoci, genera una entrada, posant en joc una sèrie de tasques automàtiques que, amb la solució adequada, poden generar una millora en la satisfacció del client i informació d’utilitat que pot ser analitzada amb posterioritat.

Si bé una devolució, o un canvi en els paràmetres en la fabricació d’un nou model de calçat poden suposar un mal de cap, si no compta amb l’ERP adequat, poden automatitzar-se perquè no només es desenvolupi amb eficiència, sinó que, tanmateix, generi un know-how d’utilitat per l’empresa.

Si no vols ser el que no té resposta a les preguntes dels clients, o el que no sap quan la seva empresa està a punt de cremar els seus vaixells, és hora que comptis amb la millor solució tecnològica de producció.

A GSP comptem amb solucions sectorials SGI per SAP Business One (SSP) que encaixen amb les necessitats de cada empresa. Compta amb nosaltres per millorar l’eficiència de les teves operacions i escollir la millor solució tecnològica de producció.

Estarem encantats d’atendre’t i resoldre els teus dubtes

    En completar el present formulari, autoritzes expressament a GSP, com a responsable del tractament de les dades personals que ens facilites, a tramitar la sol·licitud d'informació de conformitat amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades. Podràs exercir els teus drets que es detallen en el nostre Avís Legal Avís legal mitjançant el correu marketing@gsp.es.

    Conservarem les teves dades fins que ens diguis el contrari.