La pandèmia de la Covid-19, la digitalització, l’esplendor dels nous canals de venda ha fet que canviï el model de negoci dels negocis majoristes i l’experiència de compra del client. L’últim any, l’e-commerce ha arribat als 31 milions d’euros de facturació a Espanya.
Aquest canvi fa que el comprador sigui el que selecciona quin vol que sigui el punt de contacte amb la botiga, triant així el canal que més l’interessa. És per això que la omnicanalitat té cada vegada més importància, arribant al punt de ser una necessitat.
Les empreses de retail han adoptat estratègies omnicanal per a poder sobreviure al context que va provocar la pandèmia. La flexibilitat, la omnicanalitat i la gestió d’estoc són alguns dels punts clau.
El confinament i les posterior restriccions van fer que augmentessin les vendes a través de la web, per la qual cosa, també va impulsar una nova fórmula per a continuar venent amb la botiga tancada: enviar productes (comprats a través de la web) des de la botiga física. Amb això s’aconsegueix una millor gestió de l’estoc i facilita la reducció dels magatzems.

Definició: Estratègia Omnicanal
És l’estratègia que s’utilitza per a estar en contacte amb els clients, a través dels diferents canals disponibles (xarxes socials, correu electrònic, pàgina web…). en aquesta estratègia, els clients consideren tots els canals de venda i màrqueting del retailer com un de únic; per la qual cosa, el procés de compra es torna més dinàmic, sense importar els canals que utilitzi el client des que descobreix la marca fins que fa la seva compra. Com, per exemple, un client que compra un article amb el seu telèfon mòbil a l’aplicació de la botiga, recull la comanda a la botiga física i valora el producte a través de la pàgina web.
L’estratègia Omnicanal pretén unificar tots els canals d’interacció de l’empresa amb el comprador, eliminant la barrera entre el món digital i el físic, per a millorar l’experiència del client.
La comunicació té una especial importància en l’estratègia omnicanal, ja que com hem comentat, busca estar present en diversos canals per així, poder abastar un major número de consumidors i donar un millor servei.
És important que l’estratègia de màrqueting que s’utilitzi estigui orientada al canal digital mitjançant: accions de fidelització, emails personalitzats, recomanacions de compra, vendes creuades… per d’aquesta manera incentivar la compra.
Vols adoptar l’estratègia Omnicanal i no saps per on començar?
La Solució SGI Omnichannel per a SAP Business One, et permetrà vendre el teu producte a través de les plataformes de Marketplace, de manera molt senzilla gràcies a l’automatització dels llistat de producte. A més, actualitza l’estoc en funció de l’inventari de l’ERP SAP Business One, que està sincronitzat amb altres botigues o magatzems.
Amb SGI Omnichannel:
- Automatitzaràs i optimitzaràs la teva presència als Marketplaces.
- Diversificaràs el teu producte en diversos mercats.
- Ampliaràs els consumidors, protegiràs la teva marca i augmentaràs les teves vendes.