Com usuari final de software, clarament t’interessa un enfocament d’ERP vertical, ja que reflecteix millor que cap altra solució les característiques concretes del teu negoci.

En altres casos, els proveïdors d’ERP s’han decantat per modificar i millorar una solució estàndard a una indústria en concret, però aquesta solució no és la més adequada en molts casos particulars.

Que és un vertical?

Un nínxol vertical té característiques diferents, que diferenciaran la solució de software escollida d’altres més genèriques i incús d’altres solucions verticals.

Perquè et facis una idea, no es tracta únicament del fet que la teva empresa requereixi una nova forma d’etiquetar un article, estem parlant d’especificacions molt concretes que, en cas de no complir-se, podrien resultar en una pèrdua de volum de negoci important i inclús d’una pèrdua de vides.

Per exemple, les especificacions de la precisió de la duresa d’un pern pot ser que no significa molt per tu, fins que hagis de subjectar el seient de seguretat del teu fill en el cotxe. El mateix s’aplica per l’etiquetatge de medicaments o instrumental quirúrgics, que estan subjectes a requisits molt específics dins d’un nínxol.

Per què un ERP vertical?

Els avantatges d’encarar una implementació d’un desenvolupament vertical ERP en comptes d’un genèric són moltes, però aquestes són algunes de les més evidents.

Hi ha menys oferta, però més qualificada

Donats els requeriments que té el sector en el qual es desenvolupa l’activitat i els requisits específics del vertical, aquells que ofereixen solucions tenen molts anys a l’esquena de coneixement a fons del sector.

Si et vols decantar per la col·laboració amb un partner tecnològic que desenvolupi solucions verticals, assegura’t del fet que té una àmplia experiència en el teu nínxol, no només un parell d’implementacions exitoses.

Una solució vertical és un gran estalvi de despeses per l’usuari final

Donat la quantitat d’anys que una empresa especialitzada en ERP vertical ha passat coneixent la indústria en qüestió, la seva opció és molt més específica i completa que una genèrica.

Això es tradueix en solucions que deixen de costat tot allò que, simplement, no és necessari per a un vertical, centrant-se en el que proporciona a l’usuari final valor: avisos avançats i aplicacions de gestió de processos que si suposen un autèntic estalvi de costos per l’usuari final.

Una oferta vertical proporciona avantatge competitiu

Un proveïdor de software am desenvolupament vertical ERP ofereix més que un sol software.

Assisteixen a reunions i tallers en la indústria de l’usuari final per mantenir-se al corrent dels nous requisits de la indústria que poden abordar-se amb millores de software.

És probable que a més a més, de proporcionar una solució tecnològica, treballin amb altres membres de la indústria vertical per ser capaços de determinar millor el valor que han d’afegir al seu producte de forma que el negoci adquireix autèntic avantatge competitiu.

Reducció de les personalitzacions

Com hem comentat, els ERPs horitzontals o genèrics, requeriran personalitzacions que els permetran ajustar-se a les necessitats específiques del nínxol de l’empresa.

L’avantatge de comptar amb un vertical, inclús amb un micro vertical, com estan començant a oferir algunes empreses, permeten que la solució estigui pràcticament preparada per utilitzar, amb una reducció dràstica de les personalitzacions necessàries.

Per exemple, la nostra solució SGI Moda, s’adapta perfectament a les necessitats de gestió empresarial del sector, tèxtil, calçat i complements.

Es poden aplicar tant a empreses distribuïdores, com per fabricants i majoristes, amb l’objectiu d’optimitzar tots els processos de gestió del teu negoci i ajudar-te a aconseguir l’èxit empresarial.

Integrat completament amb SAP Business One, està pensant per donar cobertura a tots els problemes específics que encara el sector de la moda, proporcionant visibilitat de processos de negoci, control d’operacions i fer front als reptes del mercat.

A més d’aquesta solució específica pel sector tèxtil, GSP compta amb solucions d’ERP horitzontal i vertical per retail, ecommerce B2B i B2C, magatzem, producció, mobilitat, qualitat, projectes i tresoreria.

Consulta’ns avui! Tenim la millor oferta d’ERP horitzontal i vertical per Pimes.

Estarem encantats d’atendre’t i resoldre els teus dubtes

    En completar el present formulari, autoritzes expressament a GSP, com a responsable del tractament de les dades personals que ens facilites, a tramitar la sol·licitud d'informació de conformitat amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades. Podràs exercir els teus drets que es detallen en el nostre Avís Legal Avís legal mitjançant el correu marketing@gsp.es.

    Conservarem les teves dades fins que ens diguis el contrari.