Escollir un ERP per Pimes no és una tasca fàcil. De fet, segons dades de Panoramic Consulting, el 75% de les implementacions d’un ERP fallen.

No sempre es dóna per una mala elecció tecnològica, hi ha molts factors a tenir en compte, com la planificació o la implicació de l’equip, per no parlar del soci tecnològic implicat. 

En aquest article repassarem les claus necessàries per escollir un ERP per Pimes adequades, i minimitzar al màxim les possibles complicacions que acaben amb el fracàs.

Com escollir l’ERP adequat per Pimes

Per escollir un ERP que s’ajusti al teu negoci i evitar problemes, és important avaluar certes coses.

1/ Considera si necessites un ERP sectorial

Si la teva empresa pertany al sector industrial, al calçat, a la moda o qualsevol altre sector que faci del teu negoci una excepció, és important tenir-ho en compte.

Les necessitats d’una empresa sectorial difereixen molt d’unes a altres, pel que hauràs de tenir en compte a l’hora d’escollir l’ERP i, per descomptat, el soci tecnològic adequat per la seva implementació.

Per aquest motiu, la primera consideració a l’hora de plantejar-se quin ERP per Pimes et convé més és buscar quina solució és la més adequada. Un software de gestió per moda i calçat pot ser la solució a la teva empresa de la qual obtens més rendiment que d’un genèric.

2/ Interrupcions de les operacions

No tots els ERP tenen el mateix temps d’implementació. De fet, existeixen grans diferències en aquest sentit entre unes i altres tecnologies.

També dependrà de la mida de l’empresa, dels fluxos i operacions involucrades i del sector empresarial. No és el mateix implementar un ERP en una empresa petita en el sector serveis que en una gran que produeix milers de peces diàries, on la interrupció de les operacions suposa una gran inversió de temps i diners.

3/ Flexibilitat

No totes les empreses funcionen igual. Inclús pertanyent al mateix sector, fabriquen en modalitats diferents.

Hi ha les que fabriquen contra estoc, altres sota demanda, altres realitzen assemblatge i altres moltes tenen tipologies mixtes com de MTS, MTO, ATO, CTO, ETO i repetitivament.

Si la teva Pime necessita flexibilitat, barrejant elements similars i amb la possibilitat de generar configuracions exclusives pel tipus de negoci en el qual realitzes les teves operacions, necessites un ERP flexible.

4/ Actualitzacions

Per sort, el món de les ERP per Pimes ha evolucionat molt al llarg de l’última dècada.

Les solucions locals, on cada quatre o sis mesos era necessari realitzar una actualització amb el que tot això suposa en termes d’interrupció de les operacions i despeses per l’empresa, s’han vist substituïdes per solucions en el núvol.

Gràcies a aquestes solucions, o inclús versiones mixtes on les actualitzacions són més senzilles, pensar en el futur de l’empresa és més senzill, així com en la internacionalització o la incorporació de noves línies de negoci o productes amb noves necessitats.

5/ Temps d’implementació

Igual que les actualitzacions, els mòduls preconfigurats per determinades indústries han reduït el temps d’implementació significativament.

Per aquest motiu, valorar el temps d’implementació és una de les claus més importants a l’hora de prendre una decisió informada. Ningú vol passar mesos i mesos esperant veure els resultats de l’elecció d’un ERP.

Valora detingudament el temps d’implementació de tecnologia escollida en termes de rendibilitat econòmica i de temps empleat.

Per quin ERP per Pimes t’has decidit? Necessites assessorament sobre quina solució et convé més? Posa’t en contacte amb nosaltres i t’assessorem.

Estarem encantats d’atendre’t i resoldre els teus dubtes

    En completar el present formulari, autoritzes expressament a GSP, com a responsable del tractament de les dades personals que ens facilites, a tramitar la sol·licitud d'informació de conformitat amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades. Podràs exercir els teus drets que es detallen en el nostre Avís Legal Avís legal mitjançant el correu marketing@gsp.es.

    Conservarem les teves dades fins que ens diguis el contrari.