Els magatzems de mercaderies han estat evolucionant gràcies a l’arribada de les noves tecnologies. Els processos s’han simplificat i s’ha millorat la seva eficiència gràcies als programes informàtics de warehouse management system, també coneguts com a sistemes de gestió de magatzems.

Aquests softwares, com SAP Business One i la solució SGI Warehouse, han permès millorar l’eficiència i reduir els temps d’enviament. D’aquesta forma, han aconseguit una major fluïdesa en la canalització de la mercaderia. L’arribada de la robòtica, els codis de barra, els sistemes de radiofreqüència o els voice picking han portat el treball en aquests espais a un nou nivell.

El desenvolupament del SGI Warehouse, sistema de gestió dels magatzems

Es vol conèixer on està cada producte, les unitats que queden, així com els processos en els quals està cada comanda. Les solucions com SGI Warehouse permeten tenir totes les dades a temps real, al mateix temps que els integren en l’ERP SAP Business One, amb la finalitat d’obtenir el millor rendiment.

Per poder desenvolupar-los és important complir amb unes pautes bàsiques. Els objectes han d’estar sempre identificats, sigui per codi de barres o radiofreqüència, mitjançant un codi únic. Així mateix, les posicions en el magatzem també han d’estar perfectament identificades.

Per últim, s’ha de reduir al mínim imprescindible la introducció manual de dades amb la finalitat d’evitar errors humans. Tot això aportarà un coneixement precís i en temps real del magatzem. A més, podrà proporcionar als treballadors la ruta més eficient per la preparació de les comandes.

Altres elements dels sistemes de warehouse

Tot això es pot complementar amb altres mecanismes que milloraran encara més la productivitat. Podem destacar, en primer lloc, la radiofreqüència, que permet la lectura de diversos articles a la vegada. És molt útil en sectors com el tèxtil per confirmar l’estoc d’una botiga.

El voice picking és una de les últimes novetats mitjançant el reconeixement i les instruccions per veu, permeten al treballador tenir les mans lliures i no necessitar llegir cap classe de pantalla, aconseguint així augmentar la seva efectivitat.

L’arribada de la robòtica també permet la retirada d’articles dels llocs d’emmagatzematge d’una manera ràpida i amb el mínim error possible.

Totes les novetats que es poden implantar en un magatzem portem com a base un sistema de SGI Warehouse, que permet millorar el rendiment i tenir les dades reals de totes les funcions que es desenvolupen en aquest espai.

Estarem encantats d’atendre’t i resoldre els teus dubtes

    En completar el present formulari, autoritzes expressament a GSP, com a responsable del tractament de les dades personals que ens facilites, a tramitar la sol·licitud d'informació de conformitat amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades. Podràs exercir els teus drets que es detallen en el nostre Avís Legal Avís legal mitjançant el correu marketing@gsp.es.

    Conservarem les teves dades fins que ens diguis el contrari.