En l’article d’avui parlarem dels beneficis de fer ús del Big Data.

El Big Data es defineix com el tractament i la gestió d’un volum ingent de dades que no són susceptibles de ser tractades per mètodes tradicionals. Totes les dades que processa provenen de diferents fonts de qualsevol lloc de la xarxa. Aquestes dades poden ser missatges en xarxes socials, imatges, enquestes o notícies entre altres.

L’objectiu és simplificar i convertir totes aquestes dades en informació que ajuden a la presa de decisions de l’empresa. A l’hora d’aplicar-ho en les pimes és recórrer al conegut com Small Data. Aquest  mètode es tracta d’una reducció de les dades a processar en la que se seleccionen aquelles més útils per les petites i mitjanes empreses.

Beneficis que obtenen les pimes de la logística

Aquest processament permet obtenir grans avantatges que aconsegueixen optimitzar els processos de l’empresa millorant l’eficiència de la següent manera:

  • Millorar el coneixement dels clients: es pot tractar totes les dades que emeten els clients amb el fi de conèixer millor els seus gustos, els productes que més li agraden o la freqüència amb la qual es realitzen les comandes. D’aquesta manera es poden prendre decisions que milloren els rendiments.

  • Uns processos més eficients: tot el que es mesura és apte per millorar, analitzar totes les dades de la cadena de subministraments ens permetrà millorar la seva eficiència i un estalvi de despeses.

  • Preveure la demanda: l’anàlisi de les dades ajuda a calcular la demanda, això permet calcular les dades operatives per, posteriorment, escollir el marge de venda. Conèixer quan es vendrà més ajuda a fixar els preus.

  • Controlar els actius: els vehicles, les mercaderies o els magatzems són actius de l’empresa. Conèixer el seu estat i ubicació en cada moment és clau per generar beneficis, el Big Data permet analitzar cada estat per treure la màxima rendibilitat.

  • Millorar la distribució: aquest procés és clau en les empreses logístiques. Conèixer la ruta més eficient redueix el temps d’entrega i optimitza l’ús dels recursos. L’anàlisi de dades a gran escala permet obtenir la millor ruta gràcies al coneixement del tràfic, les seves incidències o les condicions meteorològiques.

En definitiva, el Big Data ofereix solucions eficients en tractar una quantitat de dades que aporten informació significativa per prendre decisions clau dins de l’empresa. El sector logístic ajuda a prevenir la demanda, així com millorar l’eficiència dels magatzems i de les rutes d’enviament. 

Estarem encantats d’atendre’t i resoldre els teus dubtes

    En completar el present formulari, autoritzes expressament a GSP, com a responsable del tractament de les dades personals que ens facilites, a tramitar la sol·licitud d'informació de conformitat amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades. Podràs exercir els teus drets que es detallen en el nostre Avís Legal Avís legal mitjançant el correu marketing@gsp.es.

    Conservarem les teves dades fins que ens diguis el contrari.