Business Intelligence i Big Data són dos conceptes que sovint es confonen. Potser perquè ambdós fan referència a diferents formes de tractament de les dades. Encara que, presenten múltiples diferències i en aquest post tractarem d’aclarir-les.

Proporcionar respostes

Ambdós sistemes tenen en comú la seva utilitat per proporcionar respostes a preguntes comercials. Però el Big Data (BD) o la intel·ligència de dades, pot anar més enllà dels sistemes de Business Intelligence (BI) o intel·ligència de negocis.

Les tres propietats principals que defineixen el BD són volum, velocitat i varietat. Això representa que abans no es podien aconseguir i que ara poden conduir a canvis d’estratègies per empreses i fins i tot indústries senceres.

Però les dades en si mateix no tenen gran valor. Pot ser que hi hagi moltes i que algunes siguin rellevants, però no signifiquen res sense l’anàlisi adequada que es realitza posteriorment.

És aquí on entra en joc la Intel·ligència emocional. Significa passar a l’acció, comprometre’s amb la informació que s’obté i fer que alguna cosa significativa passi, gràcies a ella. Implica organització i l’anàlisi de dades brutes per obtenir coneixements més valuosos. Tradueix la informació sense sentit en un mapa que aconsegueix millorar les decisions, millorar l’eficàcia i tenir més beneficis.

Cloud o els avantatges del núvol

El núvol o Cloud ha possibilitat desenvolupar, tant el Big Data com el Business Intelligence, solucions de gestió i emmagatzematge de dades tals com:

  • Velocitat: els recursos estan disponibles immediatament. Així, posem les nostres solucions en mans dels nostres clients més ràpidament.

  • Elasticitat: proporciona la capacitat d’escalar ràpidament, en funció de les necessitats del negoci.

  • Menys risc: sense hardware o software per instal·lar o actualitzar, reduïm les despeses invertides en un inici.

  • Accessibilitat: proporciona accés a dades que es poden entregar en qualsevol lloc, moment i dispositiu.

Conclusió

Aquestes dues definicions es basen en les principals diferències entre BD i BI:

  • La intel·ligència de dades es refereix a l’acte de generar, capturar i processar enormes quantitats de dades de manera contínua.

  • La intel·ligència de negocis es refereix al software i sistemes que importen fluxos de dades de qualsevol mida i els utilitza per generar pantalles informatives que apunten cap a decisions específiques.

Per tant, el terme de macrodades és molt més general i genèric. Ha agafat força perquè els sistemes digitals estan generant més dades que mai i es necessiten nous enfocaments per gestionar-los i emmagatzemar-los.

En definitiva, Business Intelligence i Big Data fan elusió a mètodes i sistemes, que poden beneficiar en gran part a les empreses, que cada dia utilitzen més les dades per prendre decisions tàctiques i estratègiques.

Estarem encantats d’atendre’t i resoldre els teus dubtes

    En completar el present formulari, autoritzes expressament a GSP, com a responsable del tractament de les dades personals que ens facilites, a tramitar la sol·licitud d'informació de conformitat amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades. Podràs exercir els teus drets que es detallen en el nostre Avís Legal Avís legal mitjançant el correu marketing@gsp.es.

    Conservarem les teves dades fins que ens diguis el contrari.