Moltes vegades quan les empreses busquen un nou software de gestió empresarial per al seu negoci, no saben si el que necessiten és un ERP o un CRM. En l’article d’avui definirem ambdós softwares i mencionarem les diferències més destacades.

Què és un CRM?

Un CRM (Customer Relationship Mangement), conté la informació dels clients de l’empresa per la qual cosa s’utilitza per a la gestió amb els clients. És molt útil per a detectar els leads de l’empresa i poder gestionar-los de manera més directa i eficient, ajudant en la presa de decisions i optimitzant la gestió i increment de les vendes traçant estratègies de màrqueting més adaptades.

Funcionalitats d’un CRM

 • Automatitzar els processos de venda.
 • Emmagatzemar la informació que s’intercanvia amb els clients/leads de l’empresa.
 • Creació dels objectius de vendes i màrqueting a través de la creació de segments.
 • Seguiment comercial per a traçar les diferents estratègies.

Què és un ERP?

Un ERP (Enterprise Resources Planning o Planificació de Recursos Empresarials) fa referència al conjunt d’aplicacions de software integrades que ajuden en la gestió dels diferents processos de negoci: finances, recursos humans, fabricació, cadena de subministraments, serveis, compres, etc. L’ERP és l’encarregat de l’intercanvi d’informació i control dels processos interns del negoci i impulsa el creixement i rendibilitat.

Característiques d’un ERP

 • Integra totes les àrees de l’empresa en un mateix sistema.
 • Proporciona un creixement empresarial ordenat.
 • S’adapta al creixement de l’empresa.
 • Ofereix informació veraç en temps real.
 • Dona una visió clara de totes les àrees de l’empresa.
 • Proporciona major control i traçabilitat de la informació.

L’ERP i el CRM són eines que ajuden a optimitzar els processos dels negocis, a més de transformar-los digitalment, encara que tenen objectius i funcions diferents.

Des de GSP comptem amb un equip de consultors que t’assessorarà sobre la solució que millor s’adapti a les necessitats del teu negoci.

Estarem encantats d’atendre’t i resoldre els teus dubtes

  En completar el present formulari, autoritzes expressament a GSP, com a responsable del tractament de les dades personals que ens facilites, a tramitar la sol·licitud d'informació de conformitat amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades. Podràs exercir els teus drets que es detallen en el nostre Avís Legal Avís legal mitjançant el correu marketing@gsp.es.

  Conservarem les teves dades fins que ens diguis el contrari.