En aquest article parlarem del trencament d’estoc en moda i calçat i com afecta al comerç online d’aquest sector.

En el comerç online de moda i calçat el trencament d’estoc és un problema per a la rendibilitat de l’empresa, ja que s’incrementen els costos per l’emmagatzematge de les referències que no tenen una bona sortida i les pèrdues es disparen quan cal desfer-se de l’estoc de pèrdues o destruir-lo. Per la qual cosa és important disposar d’un SGA (Software de Gestió de Magatzems), per a poder tenir un control exhaustiu del magatzem i així evitar els trencaments d’estoc.

Què és un trencament d’estoc?

És el que es produeix després de rebre una comanda; l’empresa/botiga no té la quantitat suficient d’una determinada referència per a poder-la servir al client. No es disposa del que demana el client.

Per a molts altres, també significa tenir menys quantitat de l’estoc mínim que s’hauria de tenir al magatzem.

Conseqüències del trencament d’estoc

El trencament d’estoc tindrà més o menys incidència  en funció de les despeses associades a l’inventari. Però, en general, algunes de les que solen afectar a la majoria dels retailers són:

  • Augment de la despesa logística, derivada de tenir un inventari més gran.
  • Clients decebuts i insatisfets per no poder realitzar la compra per falta d’estoc.
  • Mala reputació de l’empresa.
  • Lligada a les dues anteriors, es produeix una pèrdua de credibilitat i confiança per part del client.

El mòdul SGI SGA per a SAP Business One, et permet tenir un control total i actualitzat de les existències del magatzem, les recepcions (entrades) i enviaments (sortides), etc. tenir una gestió automatitzada del magatzem ajuda en la gestió del dia a dia i a més d’evitar els possibles trencaments d’estoc.

Si desitges més informació sobre com evitar un trencament d’estoc, contacta’ns.

Estarem encantats d’atendre’t i resoldre els teus dubtes

    En completar el present formulari, autoritzes expressament a GSP, com a responsable del tractament de les dades personals que ens facilites, a tramitar la sol·licitud d'informació de conformitat amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades. Podràs exercir els teus drets que es detallen en el nostre Avís Legal Avís legal mitjançant el correu marketing@gsp.es.

    Conservarem les teves dades fins que ens diguis el contrari.