A l’article d’avui, t’explicarem els punts que creiem que s’han de tenir en compte en el moment de triar un software de gestió o ERP.

 1. La informació del sistema anterior es podrà migrar al nou sistema ERP? Aquest, és un punt important ja que, en l’anterior sistema de gestió es troben totes les dades històriques de l’empresa que són de gran valor.
 2. L’ERP és funcional, usable i escalable? Hem d’analitzar si el programa compleix amb les funcionalitats que esperem d’ell. A més, un punt important a tenir en compte és l’escalabilitat, la capacitat o no de créixer a mesura que ho anem necessitant. És a dir, un software de gestió que t’acompanyi en el creixement de la teva empresa i vagi creixent amb ella.
 3. Analitza la solidesa de l’ERP, en relació al futur. Quina capacitat de subsistència té el proveïdor? Hem d’assegurar-nos la permanència futura del nostre sistema ERP.
 4. Transparència en la comunicació de preus. Un software ERP ha de tenir la capacitat de créixer amb l’empresa al llarg del temps; per tant, aquest s’ha de poder actualitzar, modificar, migrar… Això suposarà algun cost addicional?
 5. Formació a l’equip de l’empresa. Tot i que és cert, que els sistemes de gestió ERP són molt funcionals i intuïtius; és necessari que el proveïdor del software formi a l’equip que en farà ús i l’acompanyi en el procés d’aprenentatge.
 6. La solució que ens ofereix el nostre proveïdor està funcionant en alguna empresa del nostre sector? En aquest punt ens assegurarem que el nostre proveïdor té experiència en les necessitats específiques del nostre sector.
 7. Ofereix la possibilitat d’integrar-se a altres solucions sectorials? Hem d’assegurar-nos que el software ERP que ens ofereix el nostre proveïdor pot integrar-se al 100% amb altres solucions horitzontals o verticals, com poden ser: solucions per a la gestió del magatzem, venda i gestió en les plataformes de Marketplace, venda en comerç electrònic, venda per a punt de venda, producció, etc.
 8. El nostre proveïdor és desenvolupador de solucions sectorials (AddOns per a l’ERP)?

Si el nostre proveïdor és desenvolupador de les solucions sectorials que ens ofereix, aquestes estaran en constant desenvolupament i evolució, ja que són pròpies, i buscaran donar solució a totes les problemàtiques dels sectors als quals es dirigeix.

Quan és el moment de triar un ERP hem de tenir en compte tots aquests punts, ja que d’aquest sistema dependrà la gestió de tota la nostra empresa.

En el mercat actual existeixen diferents tipus de softwares i per a poder triar el més adient per a la nostra organització caldria que tinguéssim en compte els punts anteriors perquè d’aquesta manera podrem determinar quin s’ajusta més a les nostres necessitats presents i futures.

Infografia: Com triar un software de gestió o ERP

Estarem encantats d’atendre’t i resoldre els teus dubtes

  En completar el present formulari, autoritzes expressament a GSP, com a responsable del tractament de les dades personals que ens facilites, a tramitar la sol·licitud d'informació de conformitat amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades. Podràs exercir els teus drets que es detallen en el nostre Avís Legal Avís legal mitjançant el correu marketing@gsp.es.

  Conservarem les teves dades fins que ens diguis el contrari.