Un bon control de l’estoc està lligat a una bona satisfacció del client, però si pel contrari hi ha un trencament d’estoc que provoca conseqüències en el consumidor, aquest se sentirà decebut per la marca o botiga i es replantejarà tornar a comprar de nou en ella. Un trencament d’estoc impacta directament en la reputació de l’empresa i de la marca.

Com evitar un trencament d’estoc?

En primer lloc, és important realitzar una bona planificació de la temporada, podem basar-nos en l’historial de comandes d’anys anteriors o una aproximació de les vendes.

També és important establir l’estoc mínim que hem de tenir de quantitat mínima en el magatzem. Això evitaria un trencament d’estoc en el cas d’un augment inesperat de les vendes.

Tenir una relació propera amb els proveïdors és positiu ja que d’aquesta manera et poden comunicar qualsevol canvi o incidència que hi hagi en el mercat; a més de la importància de comptar amb un grup de proveïdors de confiança amb els que poder comptar davant de qualsevol circumstància.

Tenir un Sistema de Gestió de Magatzem (SGA) per a la gestió d’inventari és imprescindible en el sector tèxtil i calçat. La Solució SGA per a SAP Business One permet un control exhaustiu i actualitzat de les existències del magatzem, una optimització dels fluxos de sortida i entrada, un control de la disponibilitat de cada referència, etc. el que permet anticipar-se davant possibles problemes pel que fa a estoc. Aquest sistema, a més, permet una gestió automatitzada del magatzem, que ajuda en les operacions del dia a dia.

A mode de resum, algunes de les maneres en les que la gestió de l’inventari pot ajudar a reduir els trencaments d’estoc:

  • Seguiment exhaustius de l’inventari.
  • Planificació de la temporada.
  • Reposició automàtica.
  • Planificar els períodes d’alta demanda.
  • Bona relació amb els proveïdors.
  • Fer ús de proveïdors d’enviaments directes.

Mantenir-se al dia de les últimes tendències per a poder preveure qualsevol

Si desitges rebre més informació sobre com la tecnologia pot ajudar-te a evitar un trencament d’estoc, posa’t en contacte amb nosaltres.

Estarem encantats d’atendre’t i resoldre els teus dubtes

    En completar el present formulari, autoritzes expressament a GSP, com a responsable del tractament de les dades personals que ens facilites, a tramitar la sol·licitud d'informació de conformitat amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades. Podràs exercir els teus drets que es detallen en el nostre Avís Legal Avís legal mitjançant el correu marketing@gsp.es.

    Conservarem les teves dades fins que ens diguis el contrari.